T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANKARA / POLATLI - Atatürk Anadolu Lisesi

Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Öğrenci Alımları

JANDARMA VE SAHİL GÜVENLİK AKADEMİSİ HER SENE LİSE MEZUNU ÖĞRENCİLERDEN SUBAY-ASTSUBAY ALIMI YAPİYOR.

 

JANDARMA VE SAHİL GÜVENLİK FAKÜLTESİ İLE JANDARMA ASTSUBAY MESLEK YÜKSEKOKULUNA GİRMEK İSTEYEN ADAYLAR İÇİN GENEL BAŞVURU KOŞULLARI

 BAŞVURU SÜRECİ:

1. Jandarma ve Sahil Güvenlik Fakültesi (JSGF) ile Jandarma Astsubay Meslek Yüksek Okulu (JAMYO)'na girmeye istekli adayların ön başvuruları https://vatandas.jandarma.gov.tr/PTM/Giris adresinden Temmuz-Ağustos ayları arasında YKS sonuçları açıklanmadan önce alınacaktır.

2. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) JSGF ve JAMYO'na yerleştirme yapılmayacaktır.

3. Jandarma Genel Komutanlığı kendi seçme sınavlarını (boy-kilo, mülakat, spor) Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçları açıklandıktan sonra yapacaktır.

4. Jandarma ve Sahil Güvenlik Fakültesi ile JAMYO'ya girmek isteyen adayların başarı sıralamaları YKS'den aldıkları puanlara ve Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığınca icra edilecek seçme sınavlarına göre yapılacaktır.

5. Sonuçlar faaliyet takvimiyle birlikte https://vatandas.jandarma.gov.tr/PTM/Giris, www.jandarma.gov.tr ve www.jsga.edu.tr adreslerinden ilan edilecektir.

 ULU ÖNDER MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'ÜN İFADESİYLE, "... HER ZAMAN YURT, ULUS VE CUMHURİYETE AŞK VE SADAKATLE BAĞLI; TEVAZU, FEDAKÂRLIK VE FERAGAT ÖRNEĞİ BİR KANUN ORDUSU" OLAN, TARİHİ KAHRAMANLIKLARLA BEZENMİŞ JANDARMA GENEL KOMUTANLIĞININ ONURLU SUBAY-ASTSUBAYLARI ARASINA KATILMAK İSTEYEN GENÇLERİMİZİ BEKLİYORUZ.

JANDARMA VE SAHİL GÜVENLİK FAKÜLTESİ İLE JANDARMA ASTSUBAY MESLEK YÜKSEKOKULUNA GİRMEK İSTEYEN ADAYLAR İÇİN GENEL BAŞVURU KOŞULLARI İÇİN TIKLAYINIZ..

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 04.02.2021 - Güncelleme: 16.05.2024 21:40 - Görüntülenme: 1466
  Beğen | 1  kişi beğendi